Facebook

Instagram

Eberspächer förvärvar Kalori – specialist på klimatsystem för fordon


2018-11-15

Eberspächer-koncernens huvudkontor i Esslingen, Tyskland.
Bild: Eberspächer
Eberspächer-koncernens huvudkontor i Esslingen, Tyskland.

Esslingen / Lyon – Eberspächer utökar sin expertis som leverantör av klimatsystem med kyla och värme. Den Esslingen-baserade leverantören till fordonsindustrin tecknade den 5 november avtal om att köpa 100 procent av aktierna i det franska företaget Kalori SAS. Specialistföretaget på fordonsklimat, som ligger i Lyon – Frankrike, utvecklar och tillverkar luftkonditionering och ventilationssystem för kommersiella och specialfordon.

Genom förvärvet ökar Eberspächer kraftfullt sin strategiska fokus på klimatsystem till fordonsmarknaden. 2017/2018 omsatte Kalori ca 22 miljoner Euro, med sin personalstyrka om 150 personer. Bland kunderna finns många av de ledande tillverkarna av nytto- och specialfordon.

Omfattande produktportfölj
Kunder, leverantörer och servicepartners kommer att dra nytta av förvärvet som skapar många möjligheter genom breddningen av produktportföljen.
– Tack vare Kalori’s tekniska expertis kommer vi att kunna utöka vårt sortiment av system för klimatstyrning inom området för specialfordon på ett målinriktat sätt, berättar Dr. Jörg Schernikau, COO för Eberspächer Climate Control Systems.
– Företagets produkter installeras på off-road applikationer som entreprenad-, jordbruks- och skogsmaskiner samt ambulanser, minibussar och husbilar. Kombinationen av värme- och kylsystem ökar komforten och säkerheten i fordonet. Eberspächer kommer kunna dra nytta av Kalori’s mer än 25 år långa erfarenhet och kompetens genom att behålla dess befintliga ledning för det nya dotterbolaget Eberspächer Kalori SAS.


Kompetens inom klimatsystem skapar global tillväxt
Eberspächer kommer att utöka Kalori’s utvecklingsarbete, tillämpningar på fordon och tillverkning av luftkonditionerings- och ventilationssystem genom sin globala närvaro.

– Vårt mål med förvärvet är att öppna upp nya marknader och stärka vår storkundsverksamhet. Vi strävar efter att bli världsledande inom området klimatsystem för specialfordon, tillägger Dr. Schernikau.
– Koncernens marknadsposition kommer att stärkas genom sina 19 dotterbolag samt genom sitt globala service- och distributionsnät. Fokus ligger nu på att utveckla nya marknader i NAFTA-regionen och Sydamerika. I andra fasen kommer vi att inrikta oss på tillväxt i Asien-Stillahavsområdet. På Eberspächer-koncernens nya dotterbolag i Lyon är över 100 personer verksamma inom försäljning, forskning och utveckling, produktion samt administration. Ytterligare 50 personer arbetar på företagets produktionsanläggning i Zhongshan, Kina. För att uppnå den planerade tillväxten kommer nya arbetstillfällen inom utveckling och tillverkning att skapas i både Frankrike och Kina.

Källa: Eberspächer


Skriv utProduktionsdirektör Stefan Gustavsson blir vice vd för Keolis Sverige AB

Stefan Gustavsson, Produktionsdirektör Keolis.

För att ytterligare stärka Keolis position på marknaden har det under våren genomförts en organisationsförändring som ska ge en ökad effektivitet genom...

Läs mer
Cementa kör på gas för minskad klimatpåverkan.

Första gasdrivna cementtransporten rullar i Skövde

Med Sveriges första gasdrivna bulkbil för cementleveranser tar Cementa nu ett steg mot...

Läs mer

Veoneer fick General Motors utmärkelse Årets leverantör 2018

På bilden från vänster: Mo Wazir ochh Jeff Morrison från GM, Arthur Blanchford och Audrey Lubin från Veoneer samt Gary Bandurski, GM.

Veoneer, Inc., världens största företag specialiserat på fö...

Läs mer


Världens första solcellsdrivna vätgastankstation invigs i Mariestad

Mariestads kommun blir först i världen med att öppna en off-grid soldriven vä...

Läs mer
Lilian Fossum Biner ny ledamot i styrelsen för Scania AB.

Hon är ny del av Scanias styrelse

Lilian Fossum Biner har vid en extrastämma i Scania AB den 23 maj utsetts till ledamot i...

Läs mer

Nu förnyas bussflottan – ny teknik och helt fossilfritt


Nya bussar introduceras i Sigtuna, Märsta, Upplands Väsby och Vallentuna när...

Läs mer

Sverige tar internationellt initiativ för minskat utsläpp inom transportsektorn

Sverige har tagit initiativ till ett gemensamt uttalande från rundabordssamtalen om transport...

Läs mer

Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg

Robert Falck, grundare och vd för Einride, DB Schenkers vd Jochen Thewes och Mats Grundius, vd för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland.

Nu rullar den första T-poden vid DB Schenkers anläggning i Jönköping, en...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se