Facebook


Instagram

DHL Express och World Energy ingår globalt partnerskap för att påskynda reducering av koldioxid i flygbranschen med hjälp av hållbart flygbränsle (SAF)


2023-10-30

Bild:DHL

  • Sjuårigt avtal som kommer att tillhandahålla 668 miljoner liter hållbart flygbränsle (SAF) för att ersätta fossilt jetbränsle
  • Möjliggöra att DHL minskar nära 1,7 miljoner ton koldioxid (CO2e) på livscykelbasis, vilket motsvarar att driva DHL:s flygnätverk i Amerika koldioxidneutralt i ett år
  • Hållbart flygbränsle (SAFc) kommer att spela en avgörande roll i DHL:s resa mot att uppnå ambitiösa utsläppsmål

Bonn/Tyskland, Boston/USA, Stockholm/Sverige, 27 oktober 2023: DHL Express och World Energy, ledande producent av SAF och leverantör av lösningar med låg koldioxidhalt, har undertecknat ett långsiktigt strategiskt avtal för att påskynda koldioxidborttagning inom flyglogistik genom inköp av cirka 668 miljoner liter hållbart flygbränsle via certifikat för hållbart flygbränsle (SAFc). Det sjuåriga avtalet, som löper fram till 2030, är ett av de längsta och största SAFc-avtalen inom flygbranschen hittills. Avtalet förväntas minska ungefär 1,7 miljoner ton koldioxidutsläpp över flygbränslets livscykel - detta motsvarar att hantera cirka 77 000 årliga flygningar med DHL Express i Amerika koldioxidneutralt under ett helt år. Avtalet är en milstolpe och ytterligare ett bevis på DHL Groups ambitiösa hållbarhetsplan, som inkluderar målet att minska koncernens årliga utsläpp av växthusgaser till under 29 miljoner ton CO2e år 2030 inom område 1, 2 och 3.

DHL Express är fast beslutna att vara en föregångare för en hållbar framtid inom flyglogistik, säger John Pearson, vd för DHL Express globalt. Genom att samarbeta med World Energy och underteckna detta historiska avtal tar vi ännu ett konkret steg mot att minimera vårt koldioxidavtryck och bidra till en mer hållbar framtid. Vi vill inspirera fler leverantörer att påskynda branschomfattande produktion och användning av SAF.

Vi är hedrade att samarbeta med DHL i denna strävan efter att minska koldioxid inom flyget, säger Gene Gebolys, vd för World Energy. Att reducera koldioxid i de svåra sektorerna kräver engagemang i hela värdekedjan, och ett partnerskap som det vi lanserar idag är avgörande för att möjliggöra för företag som DHL att uppfylla sina ambitiösa klimatmål.

Transparens och ansvar med Book and Claim
Med SAFc separeras bränslets miljöattribut från bränslet självt med hjälp av "Book and Claim" en kedja av äganderätt. Book and Claim metoden förbättrar öppenheten och ansvarsskyldigheten för hållbara bränslen genom att säkerställa att de utsläppsminskningar som är kopplade till varje kredit överförs och verifieras korrekt av en tredje part. Den möjliggör för DHL Express att köpa SAFc, använda de tillhörande utsläppsminskningarna och erbjuda miljöattribut till sina kunder genom GoGreen Plus-tjänsten. SAFc som levereras genom Book and Claim hjälper också till att minimera både logistikkostnader och utsläpp eftersom bränslet inte behöver fraktas över hela världen. Detta gör SAFc till det mest effektiva sättet att reducera koldioxid inom flyget. Allt av World Energys SAFc för DHL Express kommer att uppfylla rigorösa hållbarhetscertifieringsstandarder från Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB). Dessutom kommer alla volymer att spåras genom ett oberoende register för att säkerställa spårbarheten av anspråk relaterade till SAFc. Bränslet kommer att levereras till flygplatser i Los Angeles-området, nära World Energys produktionsanläggning i Paramount, Kalifornien.


Källa: DHL


Tipsa en vän Skriv ut

DHL Express och World Energy ingår globalt partnerskap för att påskynda reducering av koldioxid i flygbranschen med hjälp av hållbart flygbränsle (SAF)

  • Sjuårigt avtal som kommer att tillhandahålla 668 miljoner liter hållbart flygbränsle (SAF) för att ersätta fossilt jetbränsle
Zinga
<span>Stockholm Arlanda Airport.</span>

Swedavias trafikstatistik för augusti 2023

Under augusti månad fortsätter flygets återhämtning och för tredje...

Läs mer
Ulefos
<span>SAS presenterar två flyglinjer från Danmark till Sälen/Trysil.</span>

SAS fortsätter sin satsning på Sälen/Trysil och lanserar två internationella flyglinjer till Scandinavian Mountains Airport

SAS presenterar två flyglinjer från Danmark till Scandinavian Mountains Airport. Man...

Läs mer
Vattenfall
Banljus Göteborg Landvetter Airport

Swedavia-projekt på IVA:s 100-lista över svenska innovationer med stor potential

Projektet SVART IRIS om effektivare flygledning utses till ett av de främsta...

Läs mer
Zugol 550
<span>Stockholm Arlanda Airport.</span>

Sju regioner: Arlandas stationsavgift måste bort

Arlandas utveckling är avgörande för Stockholm-Mälarregionens och hela Sveriges...

Läs mer
<span>Inom Cargo City ska ett markområde om totalt 144 400 kvm utvecklas.</span>

Swedavia utvecklar Cargo City på Arlanda - nytt centrum för flygfrakt och logistik

Stockholm Arlanda Airport befinner sig i ett utvecklingsskede. I nära anslutning till...

Läs mer

Flygsimulator ska lyfta undervisningen


Nu får gymnasieeleverna på Sigtuna kommuns flygteknikutbildning testa cockpitmiljö...

Läs mer


Emirates ökar kapaciteten – inför nya flygningar till Australien

Nu inför Emirates ytterligare flyg till Australien och Nya Zeeland, efter att ha märkt av...

Läs mer


Mest lästaOnninen


gardenor

HRC

industrinät
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se