Facebook


Instagram

Eurowings utökar på Landvetter med ny direktlinje till Hamburg


2022-01-03

Bild: Eurowings

Det tyska lågprisflygbolaget Eurowings fortsätter expandera på den svenska marknaden och Göteborg Landvetter Airport. I samband med sommarsäsongen startar de upp en ny direktlinje till Tysklands näst största stad Hamburg. Det tyska lågprisflygbolaget utökar därmed sitt utbud från Göteborg med ytterligare en destination utöver den befintliga flyglinjen till Düsseldorf.

Den 1 maj 2022 börjar Lufthansakoncernens lågprisbolag att flyga direkt till Hamburg från Landvetter fyra gånger i veckan. Eurowings blir ensamma om att trafikera sträckan som sedan mars 2020 varit otrafikerad och kompletterar flygplatsens befintliga utbud till Tyskland. Eurowings flyger idag till Düsseldorf från Landvetter och adderar nu ytterligare en Europalinje som stärker tillgängligheten till Hamburg lagom till sommaren.

Tyskland är en av Göteborgsregionens viktigaste handelspartners och en stor marknad för både inresande och utresande. Det är den näststörsta utlandsmarknaden för inkommande resenärer till Göteborg Landvetter och det tredje mest populära utlandsresmålet.

Liksom Tyskland som helhet, ökade också Hamburg i attraktivitet åren före pandemin och antalet resenärer mellan Göteborg och Hamburg hade en positiv utveckling med närmare 50 000 passagerare under 2019.

Övervägande andel resenärer var tyskar och nästan hälften affärsresenärer som påvisar de starka affärsrelationerna mellan Västsverige och Hamburgregionen. En stor andel av privatresenärerna reste för att träffa familj och vänner men också för att turista.

– Vi välkomnar Eurowings satsning på ytterligare en europeisk direktlinje från Landvetter, ett tecken på en attraktiv och växande region. Tyskland är en av våra och regionens största utländska marknader och handelspartners och linjen möter efterfrågan från både privat- och affärsresenärer att smidigt resa direkt till och från Hamburg. Den nya förbindelsen har också stor betydelse för besöksnäringen, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Hamburg är ett eget förbundsland (delstat) och ett ekonomiskt och kulturellt centrum. Staden är ett populärt weekendresmål och är uppskattad för sin arkitektur rika kulturliv, det livliga nattlivet, kanaler och fina parker. Utöver likheten med Göteborg att det är landets näst största stad näst efter huvudstäderna, har de båda städerna mer gemensamt. Hamburg är likt Göteborg en internationell och välkomnande stad, med en pulserande hamnverksamhet som utgör en viktig del för stadens handel och välmående näringsliv.

Den nya flyglinjen startar den 1 maj 2022 och sträckan Göteborg Landvetter Airport (GOT) - Hamburg Airport (HAM) kommer att trafikeras året runt med 4 avgångar per vecka på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med flygplan av typen A319 och A320.

Eurowings trafikerar i dagsläget ocskå Hamburg och Düsseldorf från Stockholm Arlanda Airport. I slutet av mars planerar flygbolaget att öppna en ny bas på Arlanda vilket innebär att de initialt placerar 5 flygplan och lanserar ett tjugo-tal nya Europa-destinationer.


Källa: Swedavia Airports

Skriv utNästa steg i omställningen av Skövde flygplats

Beslutet att ställa om marken där Skövde flygplats idag ligger till verksamhetsmark fattades i september 2021 av kommunfullmäktige i Skövde. Beslutet innebar bland annat att...

Läs mer
Zinga


Industridrivet konsortium för noggrann positionering till autonoma system

Autonoma fordon, maskiner, drönare och andra automatiserade system förlitar sig på...

Läs mer
Vattenfall


HVO 100-incitament ska få flygplatsaktörer att tanka fossilfritt

För att uppmuntra flygplatsaktörerna på Swedavias flygplatser att bli fossilfria...

Läs mer
Zugol 550
Bilden är en genrebild.

Försvarets flygare får ont i rygg och nacke

Besvär i nacke och bröstrygg drabbar många bland Försvarsmaktens flygande...

Läs mer


Ronneby kommun startar yrkeshögskoleutbildning flygplans- och helikoptertekniker i egen regi

Från höstterminen 2022 kan man läsa till flygplans- och helikoptertekniker på...

Läs mer


Lägsta resenivåerna på 40 år

Under december månad flög närmare 1,6 miljoner resenärer via Swedavias tio...

Läs mer


930 000 flög med Norwegian i december

Norwegians trafiksiffror för december visar att drygt 930 000 passagerare flög med...

Läs mer
Air Leap ATR 72.

Air Leap fortsätter flyga Örnsköldsvik

Air Leap har beslutat att fortsätta flyga Örnsköldsvik - Stockholm Arlanda på...

Läs mer
Air Leap ATR 72.

Air Leap fortsätter flyga Örnsköldsvik

Air Leap har beslutat att fortsätta flyga Örnsköldsvik - Stockholm Arlanda på...

Läs mer


Mest lästa
HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se