Facebook


Instagram

Stena Lines färjor är en populär genväg mellan Västsverige och Jylland


2022-09-09

Bild: Niklas Nolte

Det har blivit populärt att resa mellan Sverige och Danmark med färjerutterna Halmstad-Grenå och Göteborg-Fredrikshamn. Nya siffror från färjerederiet Stena Line, som driver rutterna, visar att antalet passagerare på de två linjerna ökat med hela 229 procent i juli jämfört med juli förra året.

Allt fler har fått upp ögonen för Stena Lines två färjelinjer till Danmark när de planerar sin semester. Mellan Sverige och Danmark trafikerar Stena Line två rutter, Halmstad-Grenå och Göteborg-Fredrikshamn, och i juli ökade antalet passagerare på de två linjerna med 229 procent jämfört med förra året.

Siffrorna visar att det främst är svenska passagerare som reser från Halmstad och Göteborg till Danmark. Under sommaren utgjorde svenska resenärer nämligen 50 procent av det totala passagerarantalet på Stena Lines två färjerutter mellan västkusten och danska Jylland.

– Att ta med sig bilen på färjan över till Danmark skapar stora möjligheter att utforska Jylland. Vackra Århus, som ligger en kort biltur från Grenå och som är ett spännande alternativ till Köpenhamn, bjuder på ett rikt kulturliv och härliga gastronomiska upplevelser. Djurs Sommerland och Randers Regnskov är ytterligare besöksmål som ligger alldeles i närheten och som lämpar sig väl för familjesemestern. Fler svenskar har upptäckt fördelarna med att ta färjan och antalet passagerare har alltså ökat. Även bland danska besökare ser vi ett stort intresse för färjerutterna, som är en genväg till upplevelser på den svenska västkusten, säger Julia Kronberg, Group Marketing & Acquisition Manager hos Stena Line.

I somras reste 25 procent av passagerarna på Stena Lines två färjelinjer från danska Jylland till den svenska västkusten.

Med restauranger, lekplatser och butiker ombord börjar semestern redan på färjan. Stena Nautica seglar från Halmstad till Grenå på bara 4 timmar och 35 minuter, medan sträckan från Göteborg till Fredrikshamn endast tar 3 timmar och 30 minuter med någon av de tre färjorna Stena Danica, Stena Jutlandica eller Stena Vinga. På bägge rutter är det enkelt att ta med sin bil, vilket gör det flexibelt att ta sig runt på egen hand under semestern.

Förutom svenskar och danskar kommer passagerarna från de två färjelinjerna Grenå-Halmstad och Göteborg-Fredrikshamn till stor del från Nederländerna, Norge och Tyskland. Bokningssiffrorna visar också att Stena Line nästan har lika många norska passagerare som de hade under 2019, då färjerederiet trafikerade rutten Oslo-Fredrikshamn.


Källa: Stena Line

Tipsa en vän     Skriv utBaltic Princess
Baltic Princess

Baltic Princess återvänder till rutten Stockholm – Åbo

Tallink Siljas fartyg Baltic Princess återvänder till linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo för sommarsäsongen, från 22 maj 2023 till 3 september 2023. Fartyget har...

Läs mer
Zinga


Saab får kontrakt på två signalspaningsfartyg till Polen

Saab har tecknat kontrakt med det polska försvarsdepartementets upphandlingsmyndighet Armament...

Läs mer
Zugol 550
Sverige har presenterat tre åtaganden för att stimulera övergången till grön sjöfart som alla involverar Göteborgs hamn.

Göteborgs hamn i täten vid COP27 när sjöfarten ska ställa om

Tre av Göteborgs hamns projekt för en grön omställning av sjöfarten har...

Läs mer
Vattenfall

Kraftsamling för innovation stärker Sveriges hamnar

Sveriges hamnar har en central roll i omställningen mot ett hållbart transportsystem....

Läs mer


Echandia sluter avtal med danska Molslinjen om batterisystem till två nya elektrifierade fartyg

Echandia har valts ut som leverantör av batterisystem för två helelektrifierade...

Läs mer

Sverige ansluter till Green Shipping Challenge

Sverige har anslutit till initiativet Green Shipping Challenge som leds av USA och Norge och...

Läs mer


Mest lästa
gardenor

Extremeworks

HRC
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se