Facebook


Instagram

Berners Person- och Transportbilar är Jämtlands läns friskaste företag – kan bli Sveriges Friskaste Företag


2020-01-14

Agneta Andersson HR-ansvarig Personbilar och Tunga Fordon Berners samt Johan Engström, Chef Region Norr Feelgood.
Bild: Jens Blixth
Agneta Andersson HR-ansvarig Personbilar och Tunga Fordon Berners samt Johan Engström, Chef Region Norr Feelgood.

Berners Person- och Transportbilar är Jämtlands läns friskaste företag och går nu vidare som en av sju nominerade i landet till att vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2019. Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

Syftet med priset är att lyfta upp de bästa exemplen av den ökande mängd organisationer som ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin affärsstrategi. 

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa. Juryns ordförande är Göran Hägglund, styrelseordförande för Feelgood.

Berners Person- och Transportbilar är länsvinnare i Jämtland och vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag med följande motivering:

”Med högt ställda mål för verksamheten har Berners Person- och Transportbilar AB insett att ett aktivt arbete med ledarskap, hälsa och arbetsmiljö är lika strategiskt viktigt som arbetet med affärsplaner. Med ett friskhetsindex på 97 procent, korta beslutsvägar, nära dialog, delaktighet och ett proaktivt förhållningssätt som fokuserar på orsaken till problemet har Berners levererat på sin strategi. Därför är de Jämtlands läns friskaste företag 2019 och en av sju finalister till Sveriges Friskaste Företag.”

­– Vi är så otroligt glada och stolta över utnämningen till årets friskaste företag i Jämtland! Det är ett fint kvitto på att vi är på rätt väg i vårt långsiktiga arbete mot vår vision om att vara det mest attraktiva företaget för både medarbetare och kunder. Våra medarbetare är vår allra viktigaste resurs, därför är det en självklarhet för oss att sätta frågor om hälsa, arbetsmiljö och engagemang högt på agendan, säger Agneta Andersson, HR-ansvarig Personbilar & Tunga Fordon, Berners

Tävlingen har varit öppen för alla organisationer i Sverige och totalt har drygt 160 företag deltagit. En representant för företaget har först svarat på en enkät med frågor inom områdena systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sju finalister, däribland Berners Person- och Transportbilar i Jämtlands län.

– Berners Person- och Transportbilar är ett lysande exempel på hur en organisation kopplar sitt hälsoarbete till den övergripande affärsstrategin. Dessutom sätter de tuffa och konkreta mål på arbetet vilket ger resultat, säger Joachim Morath, VD Feelgood.

Vinnaren presenteras i mars 2020 och kommer att utses av en jury som förutom Göran Hägglund består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa: Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge,samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

– Det finns direkta kopplingar mellan friska organisationer och deras förmåga att prestera goda resultat. Med den här utmärkelsen vill vi lyfta fram de organisationer som lyckats extra väl med sitt hälso- och arbetsmiljöarbete och som kan inspirera andra. säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Feelgood och juryns ordförande. Källa: Feelgood


Skriv utPeter Lerge, projektledare Vinnergi, framför en av bussladdarna.
Peter Lerge, projektledare Vinnergi, framför en av bussladdarna.

Vinnergi integrerar bussladdare i Jönköping – när stadens bussflotta blir helt koldioxidfri

Länstrafiken i Jönköping körs redan nu av eldrivna bussar i ett pilotprojekt som pågår fram till sommaren 2021, då stadens hela bussflotta ska ställas...

Läs mer
Malux transport
Visionsbild över Sundsvalls kommande logistikpark.

Peab bygger Sundsvalls nya logistikpark

Peab har fått uppdraget att bygga Sundsvalls nya logistikpark i anslutning till...

Läs mer
Pacetell


Neste öppnar 51 nya stationer för Neste MY förnybar diesel – avsikten är att täcka hela Finland

Neste öppnar under april och maj 2020 ett stort antal nya distributionsställen för...

Läs mer
Vattenfall


Ny kunskap krävs omgående hos i första hand all blåljuspersonal

– Jag har under flera år arbetat med frågor som rör risker med gas och...

Läs mer
Zugol 550


Mest lästaPacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se