Facebook


Instagram

Den 10 000:e DAF-lastbilen har byggts i Taiwan


2021-01-12

Den 10 000:e DAF-lastbilen som byggdes i Taiwan har levererats av Seiko Chen, ordförande för DAF-partnern Formosa Plastics Transport Corporation (höger) till Zhi-Yong Qiu, VD på Yong Yuan Transport Corporation (vänster).
Bild: DAF
Den 10 000:e DAF-lastbilen som byggdes i Taiwan har levererats av Seiko Chen, ordförande för DAF-partnern Formosa Plastics Transport Corporation (höger) till Zhi-Yong Qiu, VD på Yong Yuan Transport Corporation (vänster).

I Dadu i Taiwan har den 10 000:e lokalt monterade DAF-lastbilen rullat av produktionslinjen – bara tre år efter det 5 000:e fordonet. Med en marknadsandel på nästan 37 procent inom segmentet 12 ton+ är DAF obestridda marknadsledare bland icke-asiatiska lastbilsmärken. Framgången i Taiwan förväntas bli ännu större med introduktionen av den nya lastbilsserien Euro 6.

Sedan 2005 skickar DAF Trucks varje vecka komponenter till den populära LF- och CF-serien från sina fabriker i Eindhoven och Leyland till Taiwan, där dess partner, Formosa Plastics Group, idag monterar fem till sex DAF-lastbilar per dag på en nyligen moderniserad produktionslinje. Alla dessa fordon drivs av tillförlitliga och effektiva Euro 6 PACCAR-motorer.

– Varje DAF-truck som monteras i Taiwan uppvisar samma höga kvalitet som de lastbilar som kommer från produktionslinjerna i Nederländerna och Storbritannien, säger Jan van Keulen, försäljningschef och ansvarig för DAF:s globala marknader.
– Den 10 000:e taiwanesiska DAF-lastbilen är en CF 480 dragbil som används för att transportera grus och betong över hela Taiwan.


”De bästa fordonen”
Efter närmare 15 års positiv erfarenhet av varumärket DAF beställde Zhi-Yong Qiu, VD på Yong Yuan Transport Corporation, den 10 000:e DAF-lastbilen som byggdes i Taiwan.
– Vår blandade fordonspark består av cirka 300 fordon. För några år sedan bestämde jag att varje nytt fordon måste vara en DAF-produkt. Helt enkelt därför att dessa fordon är bäst vad gäller bränsleförbrukning, tillförlitlighet och säkerhet. Dessutom är DAF:s lokala återförsäljarnätverk och deras reparations- och underhållssupport enastående.

– DAF:s utmärkta tillförlitlighet, låga kostnader per kilometer och högsta förarkomfort sätter standarden i branschen, förklarar Seiko Chen, ordförande för Formosa Plastics Transportation Corporation och vice VD på Formosa Plastics Group, och fortsätter:

– Och nu höjer vi ribban ännu mer när vi introducerar de senaste Euro 6 DAF-lastbilarna. Dessutom backas dessa utmärkta fordon upp av service i toppklass och utmärkt reservdelsleverans genom ett tätt nätverk av officiella DAF-återförsäljare och servicepunkter runt om i landet.


”En fantastisk komplimang till teamet"
– Vi är verkligen stolta över vårt samarbete med Formosa Plastics Group, säger Richard Zink, marknadsföringschef och styrelseledamot på DAF Trucks.
– I nära samarbete bygger vi fantastiska lastbilar som värderas högt på marknaden tack vare höga prestanda och hög konstruktionskvalitet. Det är en fantastisk komplimang som visar med vilket engagemang och professionalism som Formosa Plastics Group-teamet monterar de förstklassiga LF- och CF-serierna.Källa: Nordic Truckcenter


Skriv utTrots ett tufft år ser Västtrafik positivt på framtiden.
Trots ett tufft år ser Västtrafik positivt på framtiden.

Kraftigt minskat resande med Västtrafik 2020

Att västsvenskarna lagt om sina resvanor under pandemin syns tydligt i Västtrafiks helårsrapport för 2020. Förra året gjordes 246 miljoner resor med Västtrafik....

Läs mer
Malux transport


Stort intresse för Scanias första gröna obligation

Scania har nu emitterat sin första gröna obligation. Ett 30-tal nordiska banker, fö...

Läs mer
iNFOSPREAD


Infrastrukturen är motorn i Sverige 3.0

Under nio månader har Anders Ferbe på regeringens uppdrag samverkat med...

Läs mer
Pacetell
Med tjänsten kan kunder välja bussar eller tåg där det är få andra som reser.

Få hjälp att välja bussar och tåg med gott om plats

Nu blir lättare att planera sina resor med bussar och tåg. Med Skånetrafikens app...

Läs mer
Zinga
FlixBus dubbeldäckare.

FlixBus optimistiska inför det nya året

Det gångna året medförde många utmaningar och förändringar fö...

Läs mer
Vattenfall
Första exemplaren av eldrivna eActros kommer till Sverige 2021.

Spännande 2021 för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Mercedes-Benz lastbilar fortsätter att jobba stenhårt på den svenska marknaden....

Läs mer
Zugol 550


Mest lästa


Elpress 1

Broddson


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se