Facebook


Instagram

DHL Express spelar en viktig roll i den europeiska logistiken av Covid-19-vaccin


2021-01-08

Bild: DHL

DHL Express har levererat de första doserna av Covid-19-vaccinet till 10 europeiska länder och fler än 50 flygplan har transporterat försändelser innehållandes vaccin.

Sedan julhelgen har DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, transporterat försändelser med det kritiska Covid-19-vaccinet med över 50 flygplan inom Europa. Destinationer som fick ta emot sina första doser av vaccinet till sina medborgare inkluderar Österrike, Bulgarien, Kroatien, Grekland, Finland, Italien, Litauen, Norge, Rumänien och Sverige. Med sitt nätverk av flygnav och -terminaler som sträcker sig över 60 länder och territorier i Europa och med fler än 100 flygplan är DHL Express väl rustad och förberedd för regelbundna leveranser av vaccinet till ytterligare länder i och utanför Europa.

– Vårt DHL Express-nätverk har redan visat sin starka position under denna pandemi. Under de perioder då många länder stängde ned sina samhällen, stoppade vi aldrig vår verksamhet, säger Alberto Nobis, europeisk vd på DHL Express. Det finns i vårt DNA att fortsätta leverera, även i tider av globala kriser. Tack vare våra medarbetare och vår infrastruktur har vi kunnat hålla igång våra transporter och gjort det möjligt för våra kunder att fortsätta med sin verksamhet. Med internationella expressleveranser av Covid-19-vaccinet stöder vi många regeringar i deras kamp mot pandemin. Vår starka närvaro i Europa gör att vi kan transportera medicinska varor från land till land inom upp till 24 timmar.

– Att vi på DHL Express i Sverige får vara en del i kampen mot pandemin och förse det svenska folket med vaccin är otroligt viktigt för oss, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige. Vi har förberett oss för detta viktiga uppdrag i flera månader och tar vår aktiva roll på största allvar.

I Sverige levererade DHL Express vaccin till bland annat sjukhus i flera regioner runt om i landet. Förutom Europa har DHL Express också levererat vaccin till Bahrain, Chile, Costa Rica, Israel, Mexiko, Oman och Singapore.

På en global skala utmanas logistikleverantörer att snabbt upprätta en medicinsk transportkedja för att leverera en ofattbar mängd på mer än 10 miljarder vaccindoser över hela världen – även i regioner med mindre utvecklad logistikinfrastruktur, där över 3 miljarder människor bor. För att ge global täckning de närmaste två åren kommer upp till 200 000 palltransporter och 15 miljoner leveranser i kylboxar samt att över 15 000 flygningar att krävas i olika delar av leveranskedjan.

Eftersom framtagandet av Covid-19-vaccin har påskyndats genom sina utvecklingsfaser, kommer troligen stränga temperaturkrav (upp till -80°C) att införas för vissa vaccin för att säkerställa att deras effekt bibehålls under transport och lagerhållning.Källa: DHL


Skriv utTrots ett tufft år ser Västtrafik positivt på framtiden.
Trots ett tufft år ser Västtrafik positivt på framtiden.

Kraftigt minskat resande med Västtrafik 2020

Att västsvenskarna lagt om sina resvanor under pandemin syns tydligt i Västtrafiks helårsrapport för 2020. Förra året gjordes 246 miljoner resor med Västtrafik....

Läs mer
Malux transport


Stort intresse för Scanias första gröna obligation

Scania har nu emitterat sin första gröna obligation. Ett 30-tal nordiska banker, fö...

Läs mer
iNFOSPREAD


Infrastrukturen är motorn i Sverige 3.0

Under nio månader har Anders Ferbe på regeringens uppdrag samverkat med...

Läs mer
Pacetell
Med tjänsten kan kunder välja bussar eller tåg där det är få andra som reser.

Få hjälp att välja bussar och tåg med gott om plats

Nu blir lättare att planera sina resor med bussar och tåg. Med Skånetrafikens app...

Läs mer
Zinga
FlixBus dubbeldäckare.

FlixBus optimistiska inför det nya året

Det gångna året medförde många utmaningar och förändringar fö...

Läs mer
Vattenfall
Första exemplaren av eldrivna eActros kommer till Sverige 2021.

Spännande 2021 för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Mercedes-Benz lastbilar fortsätter att jobba stenhårt på den svenska marknaden....

Läs mer
Zugol 550


Mest lästa


Elpress 1

Broddson


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se