Facebook


Instagram

Inzile levererar serietillverkad eldriven lastbil till Etni


2020-07-20

Bild: Inzile

Inzile levererar en första serietillverkad ellastbil till entreprenadföretaget Etni i Stockholm. Etni är ett entreprenadföretag inom utemiljö och fastigheter med lång erfarenhet av trädgårdsanläggning och underhåll - från projektering till genomförande. Ellastbilen kommer att användas i Stockholm.

– Vi är väldigt nöjda med den lösning som vi arbetat fram med Etni. Vi kommer nu tillsammans med Etni kämpa hårt för att Stockholm tar ledartröjan i Europa för en fossilfri stad, kommenterar Klas Åhgren, sälj- och marknadschef på Inzile. 

Ett av Etnis huvudfokus är att arbeta så miljömedvetet som möjligt. Företaget använder eldrivna verktyg, kör miljöklassade bilar och har börjat byta ut fordon och maskiner till eldrivna alternativ. Etni strävar efter långvariga relationer till kunderna och att tillsammans med dem uppnå högre kvalitet, bättre ekonomi och en hållbar miljö.  

– Inziles ellastbilar passar våra behov mycket bra och tillsammans arbetar vi för rena städer som inte påverkar klimatet och stadsmiljön, säger Etnis VD Carola Tunström.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag, kommuner och parkförvaltningar samt e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna. 


Källa: Inzile


Skriv ut

Regeringen vill se kraftigt höjda straffavgifter vid transportfusk

Infrastrukturdepartementet remitterar förslag om bland annat kraftigt höjd avgift för de som bryter mot regler för cabotagetransporter. Syftet är att främja goda...

Läs mer
iNFOSPREAD


Scania utsedd till Green Truck femte året i följd

För femte året i följd har en Scania utsetts till ”Green Truck”, en...

Läs mer
<span><span><span>Bild över Arendal. En lastbil utrustad med 21 sensorer kör nu i Arendalområdet i syfte att samla in data om rutten.</span> <span>Ett första steg mot att implementera autonoma transporter på publika vägar.</span></span></span>

Arendal blir platsen för autonom transportlösning från Volvo Autonomus Solutions

Logistik- och industriområdet Arendal i Göteborg kommer att agera platsen för en ny...

Läs mer
Linje 24 i Trollhättan är en av linjerna som kommer att få elbussar.

Trollhättan och Vänersborg får elbussar

Från nästa år kommer alla stadsbussar i Trollhättan och Vänersborg...

Läs mer

Jönköping satsar på elbussar

E.ON pådrivande i elektrifiering av Sveriges tunga transporter

Skåne satsar på elektrifierade godstransporter

El-dragbil framme i Helsingborgs Hamn

Mercedes-Benz har börjat testa bränslecellsdriven lastbilMest lästa
HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se