Facebook


Instagram

Inzile levererar serietillverkad eldriven lastbil till Etni


2020-07-20

Bild: Inzile

Inzile levererar en första serietillverkad ellastbil till entreprenadföretaget Etni i Stockholm. Etni är ett entreprenadföretag inom utemiljö och fastigheter med lång erfarenhet av trädgårdsanläggning och underhåll - från projektering till genomförande. Ellastbilen kommer att användas i Stockholm.

– Vi är väldigt nöjda med den lösning som vi arbetat fram med Etni. Vi kommer nu tillsammans med Etni kämpa hårt för att Stockholm tar ledartröjan i Europa för en fossilfri stad, kommenterar Klas Åhgren, sälj- och marknadschef på Inzile. 

Ett av Etnis huvudfokus är att arbeta så miljömedvetet som möjligt. Företaget använder eldrivna verktyg, kör miljöklassade bilar och har börjat byta ut fordon och maskiner till eldrivna alternativ. Etni strävar efter långvariga relationer till kunderna och att tillsammans med dem uppnå högre kvalitet, bättre ekonomi och en hållbar miljö.  

– Inziles ellastbilar passar våra behov mycket bra och tillsammans arbetar vi för rena städer som inte påverkar klimatet och stadsmiljön, säger Etnis VD Carola Tunström.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag, kommuner och parkförvaltningar samt e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna. 


Källa: Inzile


Skriv utÄndring i trafikförordningen för en säkrare och mer miljövänlig design på lastbilar

Regeringen har beslutat om en ändring i trafikförordningen för att möjliggöra att lastbilar med rundare nos, så kallad aerodynamiskt utformad förarhytt, kan...

Läs mer
Malux transport
Skånetrafiken förväntar sig många resenärer till Skånes stränder i helgen.

Skånetrafiken förstärker busstrafiken under värmeböljan

Redan från igår torsdag förstärks trafiken på en rad av de bussar som...

Läs mer
Pacetell

Nobina vinner kontrakt för de första elektriska ledbussarna i Helsingforsregionen

Med ett nytt kontrakt värt drygt 127 miljoner euro, ger HSL Nobina ett utökat fö...

Läs mer
Vattenfall
<span><span>Den Volvo Penta-drivna brandbilen kommer att hjälpa brandkårer i städer runtom i världen att minska deras bränslekostnader och förbättra deras personsäkerhet och funktionalitet. </span></span>

Volvo Pentas elektriska drivlina bryter ny mark med framtidens brandbil

Volvo Penta utvecklar en elektrisk drivlina för ledande brandkårstillverkaren...

Läs mer
Zugol 550


Mest lästaPacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se