Facebook


Instagram

Neste öppnar 51 nya stationer för Neste MY förnybar diesel – avsikten är att täcka hela Finland


2020-05-19

Bild: Neste

Neste öppnar under april och maj 2020 ett stort antal nya distributionsställen för Neste MY förnybar diesel för både privatbilister och företag. Efter expansionen finns tillgång till Neste MY förnybar diesel på ungefär 120 stationer såväl i tillväxtcentra som på mindre orter i landet.


– Våra kunder har önskat en ökad tillgänglighet till förnybar diesel och därför utökar vi nu i ett stort steg antalet distributionsställen för Neste MY förnybar diesel. Expansionen gör att privatbilister och yrkesförare kan tanka förnybart bränsle runt om i Finland. Neste MY förnybar diesel är en lösning med små utsläpp som kan användas här och nu, utan några modifikationer av bilen eller motorn, säger Katri Taskinen, direktör med ansvar för försäljningen i Nestes stationsnätverk i Finland.

Antalet distributionsställen ökar från 70 stationer till 120 under våren. Antalet distributionsställen för personbilar utökas med 37 nya stationer, varav 24 är belägna på orter där man inte tidigare har kunnat tanka Neste MY förnybar diesel. Distributionsställena för den tunga trafiken byggs ut med 13 nya stationer, vilket betyder att tillgängligheten ökar med elva nya orter.  


Var tredje finländare skulle kunna avstå från användning av fossila bränslen under de närmaste åren 
Efterfrågan på Neste MY förnybar diesel har ökat under det senaste året bland företag och privatbilister. År 2019 började några hundra företag inom olika branscher att använda förnybar diesel för att minska sina utsläpp. Inom privatbilismen utgörs hela 20 procent av den totala dieselförsäljningen av Neste MY förnybar diesel, på de stationer där detta säljs. På vissa stationer i huvudstadsregionen och i Lahtis har andelen av Neste MY förnybar diesel på stationer som säljer detta bränsle stigit till över 40 procent. 
  
– Bilparken i Finland är som bekant gammal. Till exempel skrotas de bilar som köps i år uppskattningsvis först kring år 2040. Också den tunga trafiken kommer länge till att drivas med diesel, säger Taskinen.
– Enligt en färsk undersökning som vi har låtit utföra skulle en tredjedel av finländarna vara beredda att byta ut fossila bränslen mot mer miljövänliga alternativ redan inom loppet av två år. Av de tillfrågade skulle 43 procent kunna tänka sig att byta ut sin nuvarande bensin- eller dieselbil mot en el- eller gasdriven bil inom de kommande tio åren. Det är klart att alla lösningar behövs och därför behöver de ständigt utvecklas.
 
Förnybara bränslen är ett effektivt sätt att minska utsläppen från den tunga trafiken och de fungerar med den nuvarande bilparken. Neste MY förnybar diesel lanserades i Finland i januari 2017 och efterfrågan har ökat markant på kort tid.   

– Genom sina val visar företag och konsumenter för beslutsfattarna och de som utvecklar infrastrukturen, vilken framtid finländarna vill ha. När köpbeslutet består av ett ansvarsfullt alternativ, ökar utbudet av detta alternativ snabbare på marknaden så att allt fler får tillgång till det. Neste MY förnybar diesel är en konkret lösning för att omedelbart minska det egna koldioxidavtrycket, förklarar Taskinen.  

Utöver Finland säljs Neste MY förnybar diesel i Estland, Lettland, Litauen, Sverige, Nederländerna samt i Kalifornien och Oregon i USA.Källa: Neste


Skriv utTjänstemän i New York City of Sanitation har fått nycklarna till sin Mack LR Electric-demonstrationsmodell.
Tjänstemän i New York City of Sanitation har fått nycklarna till sin Mack LR Electric-demonstrationsmodell.

Första Mack LR Electric-lastbilen överlämnad till New York City

Volvos dotterbolag Mack Trucks har överlämnat nycklarna till den efterlängtade Mack LR Electric-demonstrationsmodellen till tjänstemän i New York City of Sanitation (DSNY),...

Läs mer
Malux transport
Premiärtåget i Stockholm Norvik Hamn.

Sju län svarar EU om effektiva och hållbara transporter

Prioritera rätt infrastruktursatsningar för effektiva och mer hållbara transporter...

Läs mer
Pacetell
Volvo och NFI ska testa elektrifierade tunga lastbilar.

NFI startar pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar från Volvokoncernen

Genom Volvo LIGHTS-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa...

Läs mer
Vattenfall


Dags för SM-kvaltävling för unga lastbilschufförer i norra sverige

På tisdag den 22 september är det dags för den andra av tre årliga kvaltä...

Läs mer
Zugol 550


Mest lästaPacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se