Facebook


Instagram

Transportföretagen tar plats i Centrala Försvarsmaktsrådet för att stärka kompetensförsörjningen


2019-09-18

Bild: Trasportföretagen

För att stärka arbetet inom transportnäringens kompetensförsörjning är det ett glädjande besked att Transportföretagen bjudits in att med två representanter ta plats i Centrala Försvarsmaktsrådet. Syftet är att öka samverkan för att rekrytera personal till transportnäringens yrken.

Transportnäringen har ett mycket stort rekryteringsbehov – något som kan få stora konsekvenser för hela samhället. En viktig del i arbetet med kompetensförsörjningsfrågan är därför samverkan med andra myndigheter, branscher och aktörer, en av dem är Försvarsmakten.

Nu har Transportföretagen bjudits in att med två representanter få ingå i Centrala Försvarsmaktsrådet vars syfte är att skapa förutsättningar – centralt, regionalt och lokalt – för en hållbar arbetsmarknad.

– Vi är mycket glada över att få ta plats i Centrala Försvarsmaktsrådet där vi ser en stor möjlighet att kunna samarbeta kring transportnäringens kompetensförsörjning. Om vi tittar till transportnäringens rekryteringsbehov så utbildar Försvarsmakten många yrkesgrupper som är av intresse för företagen i transportnäringen. Vi ser därför en stor möjlighet i detta, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning Transportföretagen. 

– Försvarsmakten är en viktig samarbetspartner. Vi är öppna för ett stärkt samarbete och vi är övertygade om att detta kommer bli en ömsesidig win-win för oss båda,  säger Caj Luoma.

Centrala Försvarsmaktsrådet är ett mötesforum med representanter från företag, organisationer, myndigheter, kommuner och universitet. Genom samverkan ska rådet underlätta för medarbetare att planera för sin framtid efter en anställning i Försvarsmakten.Källa: Transportföretagen


Skriv utLinus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken, och Bahez Rashid, affärschef för Nobina Extratrafik, skakar hand efter att ha undertecknat avtalet som ger Nobina i uppdrag att ansvara för Skånetrafikens planerade tågersättningstrafik.
Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken, och Bahez Rashid, affärschef för Nobina Extratrafik, skakar hand efter att ha undertecknat avtalet som ger Nobina i uppdrag att ansvara för Skånetrafikens planerade tågersättningstrafik.

Nobina vinner upphandling om tågersättning för Skånetrafiken

Genom sex län och under sex år, med möjlighet till förlängning på 2 år, kommer Nobina i samarbete med Skånetrafiken att ansvara för all planerad...

Läs mer
Vattenfall

Tung lastbilstrafik begränsas i Uppsala

Tidsbegränsningen av tung lastbilstrafik avser det markerade området.

Gatu- och samhällsmiljönämnden har beslutat att införa tidsstyrning av tung...

Läs mer
Maxi Grip

Så många västsvenskar reste kollektivt 2019

Under 2019 ökade resandet med kollektivtrafik i Västsverige med fem procent. Totalt gjordes 355 miljoner resor.

Allt fler får upp ögonen för hållbart resande. Under 2019 gjordes 355...

Läs mer
Zugol 550
Trendbrottet:

Biltrafiken i Stockholm minskar – både i innerstad, ytterstad och på det statliga vägnätet

Linjediagram som redovisar trafiken i Stockholms kommun 2012-2019.

Färska siffror för 2019 som presenteras i verksamhetsberättelsen för Stockholms...

Läs mer

Så mycket ökade resandet med SL under 2019


SL gick in i 2020-talet med fler resenärer än någonsin. Statistik för 2019...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se