Facebook


Instagram

TX Logistik utökar tågtransporter till och från Eskilstuna Kombiterminal


2020-11-19

Tåg Kaldenkirchen-Malmö.
Bild: TX Logistik
Tåg Kaldenkirchen-Malmö.

Lastning i Kaldenkirchen.
Bild: TX Logistik
Lastning i Kaldenkirchen.

TX Logistik med sitt europeiska järnvägsnätverk med anslutningar i elva länder i Europa utökar nu sina järnvägstransporttjänster till och från Eskilstuna.

Rutten går från Cabooter-terminalen i Kaldenkirchen via Padborg – Köpenhamn till Malmö kombiterminal och sedan vidare från Malmö kombiterminal till Eskilstuna kombiterminal. På så sätt binds Benelux-regionen ihop med den skandinaviska regionen. TX Logistik trafikerar hela vägen med egna lok. Vid den tysk-danska gränsen i Padborg kommer bytet av lokförare att äga rum. Där tar det svenska dotterbolaget TX Logistik AB över eller överlämnar.

–  På detta sätt producerar vi alla tjänster på hela rutten under egen ledning - med egna lokförare och egen utrustning", betonar Albert Bastius, COO i TX Logistik. 

Den nya förbindelsen drivs som ett öppet tågsystem. Tåget kommer att ha 38 trailerplatser vilket sparar på koldioxidutsläpp. Ungefär hälften av de trailers som transporteras på denna rutt från Kaldenkirchen är avsedda för Malmöregionen och Sydsverige. Den andra halvan av trailervolymen från Kaldenkirchen kommer, efter att tåget kompletteringslastats på Malmö kombiterminal, att transporteras vidare av TX Logistik till Eskilstuna kombiterminal. Denna nya anslutning kompletterar järnvägslogistikföretagets inhemska nätverk mellan Trelleborg, Malmö och Eskilstuna.

–  Den nya anslutningen stärker inte bara TX Logistiks europeiska verksamhet över Öresundsbron, den visar också hur järnvägstransporterna är lösningen för säker och miljövänlig logistik, även under Corona-perioden, säger Gian Paolo Gotelli, vd på TX Logistik.

–  TX Logistiks utökade verksamheten förbättrar förutsättningarna för både befintliga som nyetablerade företag i Eskilstuna med omnejd, säger Pär Svensson på Eskilstuna Logistik och Etablering AB. 

–  Detta tillkommande intermodala upplägg med tre tåg per vecka är väldigt bra och kul för Stockholm-Mälardalsregionen och vi ser en stor potential till en utökning i relativ närtid till dagliga tåg, säger Claes Sörman på Eskilstuna Logistik och Etablering AB.Källa: Eskilstuna Logistik


Skriv utProduktionen av Volvo VNR Electric, en utsläppsfri klass-8 lastbil, är planerad att starta i början av 2021.
Produktionen av Volvo VNR Electric, en utsläppsfri klass-8 lastbil, är planerad att starta i början av 2021.

Nu leder Volvo elektrifieringen av den nordamerikanska lastbilsindustrin

Volvo Lastvagnar i Nordamerika presenterar idag den kommersiella introduktionen och försäljningen av nollutsläpps och batterielektriska lastbilar på den nordamerikanska marknaden...

Läs mer
Malux transport
Den nya järnvägsförbindelsen ökar kapaciteten till Småland.

Ny tågpendel mellan APM Terminals Gothenburg och Jönköping

Vid årsskiftet startar en ny järnvägsförbindelse mellan APM Terminals...

Läs mer
Pacetell
Förare bakom skyddglas.

Nu öppnar SL framdörrarna – Norrtälje först ut

Den 6 december börjar de första bussarna med ett nytt skyddsglas runt förarplatsen...

Läs mer
Zinga
Stockholms innerstad har nu blivit en zon för automatisk elektrisk körning. Kör man in i zonen med en laddhybrid från BMW kommer bilen automatiskt ställa om till helt elektrisk och utsläppsfri körning med hjälp av geofencing (bilden är en illustration).

Stockholms nya el-zon invigd med trafikborgarråd Daniel Helldén

Stockholms innerstad har nu blivit en zon för automatisk elektrisk körning via en ny...

Läs mer
Vattenfall


"Otillräcklig kompensation till kollektivtrafiken"

Trafikverket har nu fördelat den utlovade kompensationen för kollektivtrafikens...

Läs mer
Zugol 550


Mest lästa


Elpress 1

Broddson


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se