Facebook


Instagram

APM Terminals rivstartar 2022


2022-01-04

Bild: APM Terminals

Behovet av smarta och pålitliga logistiklösningar har varit större än någonsin under 2021. Nu rivstartar APM Terminals Gothenburg 2022 för att möta den stigande efterfrågan.

– Intresset för logistiklösningar via Göteborgs hamn är stort. Därför fortsätter vi vår satsning i Göteborg för att tillgodose den svenska marknadens behov av pålitlig och flexibel containerfrakt till och från världsmarknaden, säger Dennis Olesen, VD på APM Terminals Nordic.

Järnvägsrekord, nya pendlar och dygnet-runt-service
Under året som gått, hanterade APM Terminals Gothenburg mer järnvägsvolym än någonsin tidigare och översteg därmed det senaste volymrekordet från 2014.

Redan 1 februari i år, välkomnar APM Terminals och godsnavet Göteborg totalt sex nya pendlar från Insjön, Piteå och Falköping.

– För att möta den stadigt stigande efterfrågan på flexibla järnvägslösningar, växlar vi nu upp till dygnet-runt-service. På så sätt kan våra kunder köra två omlopp per dygn, ett under dagen och ett under natten, samtidigt som vi kan ta emot ännu fler extratåg vid behov, säger Homam Mansour, Rail Planner på APM Terminals Gothenburg.


Tre nya grensletruckar
För att förbättra kapaciteten i alla flöden, har APM Terminals investerat i ytterligare tre nya, toppmoderna och HVO-drivna grensletruckar, som togs i drift 3 januari. Nu är terminalen uppe i ett totalt antal av 40 stycken truckar, med kapacitet att lyfta två 20-fotcontainers samtidigt.


Källa: APM Terminals

Skriv ut

Värmdö Kommun satsar på hållbar trafik- och infrastrukturmiljö

Värmdö Kommun har tagit fram en kommunövergripande Trafikstrategi för trafikrelaterade frågor för en långsiktigt hållbar vägledning och stöd i...

Läs mer
Zinga
Sedan den 1 januari 2022 utökar Schenker Logistics AB med ytterligare 7 505 kvadratmeter lageryta i Arlandastad (bilden är en genrebild).

Schenker Logistics expanderar i Arlandastad

Sedan den 1 januari 2022 utökar Schenker Logistics AB med ytterligare 7 505 kvadratmeter...

Läs mer
iNFOSPREAD
Thomas Ström, vd, NTEX.

NTEX fortsätter att växa i Europa

NTEX utökar sin närvaro i Europa genom att förvärva transport- och...

Läs mer

Dämpad utveckling för godstransporternas konkurrenskraft

Volvo Lastvagnar lanserar ellastbil med längre räckvidd

Nu är de Sveriges största leverantör av fordonsvätgas

Stängda framdörrar kräver kompensation från regeringen

Postflyget tillbaka på Jönköping AirportMest lästa
HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se