Facebook


Instagram

DB Schenker stärker sin position i Nordamerika


2022-07-04

USA Truck ser affären med DB Schenker som en möjlighet att växla upp och öka sin närvaro inom landtransporter i Nordamerika.
Bild: DB Schenker
USA Truck ser affären med DB Schenker som en möjlighet att växla upp och öka sin närvaro inom landtransporter i Nordamerika.

DB Schenker, en av världens ledande leverantörer av logistiktjänster, och USA Truck (NASDAQ: USAK), en av Amerikas ledande transportleverantörer, har ingått avtal där DB Schenker förvärvar alla utestående aktier i bolaget för 31,72 dollar per aktie i kontanter. En affär som värderar USA Truck till cirka 435 miljoner dollar, inklusive övertagna kontanter och skulder.

Sammanslagningen främjar DB Schenkers och USA Trucks gemensamma vision att bli störst i Nordamerika. Och med affären vill DB Schenker både stärka och utöka USA Trucks närvaro i landet. Samtidigt vill DB Schenker tillgängliggöra sin kompetens och sina tjänster inom flyg- och sjöfrakt för USA Trucks befintliga kunder. Genom att bygga vidare på USA Trucks nätverk i USA och Mexiko vill DB Schenker även utöka sina egna logistiktjänster för land-, flyg- och sjötransporter samt hanteringen av globala leveranskedjor.


”Stärker vår position som en ledande global logistikleverantör”
USA Truck grundades 1983 och erbjuder omfattande kapacitetslösningar för sin regionala och nationella nordamerikanska kundkrets, där fler än 20 procent är så kallade FORTUNE 100-företag. USA Truck har en lastbilsflotta på cirka 1 900 fordon, 2 100 anställda, partnerskap med mer än 36 000 aktiva kontraktsföretag, ett strategiskt nätverk av terminaler över den östra halvan av USA, samt rikstäckande lösningar för tredjepartslogistik.

– USA Truck passar perfekt in i DB Schenkers strategiska ambition att utöka vårt nätverk i Nordamerika och stärka vår position som en ledande global logistikleverantör. Under vårt 150-årsjubileumsår är vi glada att välkomna en av de ledande lastbils- och logistikleverantörerna till DB Schenker. Tillsammans kommer vi att förbättra vårt gemensamma erbjudande och investera i spännande tillväxtmöjligheter och hållbara logistiklösningar för nya och befintliga kunder, säger Jochen Thewes, vd för DB Schenker.


Vill bli nummer ett i USA
– Vi är mycket glada över att ha hittat en partner som uppskattar USA Trucks rika historia, och som är i nära samklang med vårt uppdrag och våra värderingar. Det här tillför ytterligare resurser som vi tror gör det möjligt för oss att bygga vidare på vårt nästan 40-åriga arv som branschledande. Affären ger USA Trucks aktieägare ett omedelbart och betydande värde, erbjuder breddade karriärmöjligheter för våra anställda och ökad kapacitet och serviceutbud för att stödja våra kunder. Detta placerar vårt företag i framkant när det kommer till att förverkliga vår långsiktiga vision att bli den främsta leverantören av transportlösningar i Nordamerika, säger James Reed, USA Trucks vd och koncernchef.

– Affären är ett erkännande av den kultur av excellens som James, hans team och alla våra hängivna medarbetare har skapat och lever varje dag på USA Truck. Den belönar våra aktieägare för deras orubbliga stöd under utmanande tider och genom en pandemi. Det här ger våra kunder ytterligare möjligheter att dra nytta av USA Trucks styrkor genom att kunna använda resurserna och räckvidden hos ett av världens ledande bolag inom logistiktjänster, säger Alexander Greene, styrelseordförande för USA Truck.


Goda möjligheter att växa
Joe Jaska, Exekutive Vice President för DB Schenker Land Transport, Americas Region, säger såhär i en kommentar:

– USA Trucks framgång har drivits av deras imponerande medarbetare – som alla är avgörande för den framtida tillväxten – och vi ser fram emot att välkomna dem som en integrerad del av vårt team. Som en del av en större organisation med DB Schenker kommer USA Trucks anställda ha tillgång till karriärmöjligheter på både lokal och global nivå. Vi ser den här affären som en möjlighet för tillväxt och genom att kombinera våra organisationer kommer vi att kraftigt öka vår närvaro inom landtransporter i Nordamerika.

I Nord- och Sydamerika är DB Schenker en av de största leverantörerna av integrerade logistiktjänster med mer än 10 000 anställda på 123 orter som tillhandahåller över 27 miljoner kvadratmeter distributionsverksamhet till sina kunder. Med integrerade partners i hela Amerika erbjuder DB Schenker den bästa kombinationen av ingående kunskaper om lokala metoder och global kapacitet.


Källa: DB Schenker

Skriv utPlaceringen av en laddstation i Karlskoga blir strategiskt viktig i mellansveriges transportstråk.
Placeringen av en laddstation i Karlskoga blir strategiskt viktig i mellansveriges transportstråk.

Strategisk placering för tungtransportens nya laddstation

Snart ska tunga fordon för godstransporter kunna ladda el på en ny anläggning vid Mosserud i Karlskoga. Spaden sätts i marken redan i höst och allt ska stå klart inom...

Läs mer
Zinga


Skånetrafiken monterar tåligare väderskydd i polykarbonat

Vandalisering genom sönderslagna rutor i ett väderskydd är tyvärr en allt...

Läs mer
iNFOSPREAD


Volvokoncernen påbörjar processen att etablera batterifabrik i Sverige

För att möta den växande efterfrågan på elektriska tunga lastbilar och...

Läs mer

Green Cargo återfår förtroendet för LKABs insatstågtrafik

78 procent av yrkeschaufförer kör för fort – sätter tempot för övriga trafikanter

PostNord elektrifierar tunga transporter med Einride

Stor utbyggnad av el- och vätgasstationer för gods efter beslut från Energimyndigheten

Så blir framtidens hållplatser i Göteborg, Mölndal och PartilleMest lästa
gardenor
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se